Балога від імені Ющенка заборонив СБУ дратувати Януковича

Середа, 19 березня 2008, 15:10

Президент вимагає від Служби безпеки не допустити дестабілізації роботи міської влади Харкова

Про це йдеться в заяві глави секретаріату президента Віктора Балоги з приводу інциденту в Харкові між працівниками СБУ та керівництвом міської Ради.

На думку Балоги, дії співробітників Служби безпеки України стосовно посадовців Харківської міськради можуть спричинити серйозні політичні протистояння всередині місцевої влади, загрожують перенесенням напруги з регіонального на центральний рівень.

"Створено ще одне вогнище дестабілізації політичної ситуації. Харківські події можуть бути використані з різними цілями - від гучних спекуляцій до розладу роботи органів влади", - вважає він.

Керівник президентського секретаріату відзначив, що харківський конфлікт вже перетворюється на привід для чергового блокування роботи Верховної Ради.

"Рада після тривалої перерви все ж запрацювала. Не варто шукати ще одну підставу для появи в сесійній залі нових кульок і барикад біля президії", - зазначив він.

Балога висловив сподівання, що керівництво Служби безпеки ретельно вивчить всі обставини подій у Харківській міськраді і доповість про них Президентові.

"Глава держави вимагає від СБУ діяти так, щоб не допустити розладу в роботі міської влади Харкова. Президент наголошує на необхідності суворого дотримання законодавства і процесуальних норм", - заявив керівник секретаріату.

18 березня співробітники Управління СБУ в Харківській області здійснили виїмку документів у Харківській міськраді.

Ці дії було розпочато у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної, як повідомив прес-центр СБУ, "за фактом розтрати державних коштів шляхом зловживання службовим становищем посадовцями Харківської міської ради", повідомляв УНІАН.

У середу Партія регіонів вимагала звіту керівництва СБУ з цього приводу, але не набрала необхідної кількості голосів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування