Шаповал вирішив, що його хочуть звільнити через розслідування заколоту

Середа, 19 березня 2008, 16:10

Голова ЦВК Володимир Шаповал вважає появу листа п'яти членів комісії про його незадовільну роботу реакцією на призначення службового розслідування діяльності свого заступника Жанни Усенко-Чорної.

"Службове розслідування викликало панічну реакцію з боку Усенко-Чеоної", - зазначив Шаповал журналістам у середу.

Він повідомив, що своїм розпорядженням призначив Усенко-Чорну виконуючою обов'язків голови ЦВК на час свого відрядження протягом чотирьох днів.

Після того, як він повернувся з відрядження, на засіданні в п'ятницю, 14 лютого, члени комісії "почали висловлювати один одному претензії" у зв'язку з розпорядженнями Усенко-Чорної.

"Особливо були претензії в зв'язку з тим, що Усенко-Чорна виконувала 4 дні за моїм наказом обов'язки голови, ну і надавала таких різних доручень, письмових й усних, котрі викликали опір, і була дуже гостра розмова", - відзначив глава ЦВК.

Для того щоб зняти ці претензії Шаповал запропонував членам комісії призначити службове розслідування.

"Це було сказано в присутності Усенко-Чорної у п'ятницю ввечері", - зазначив він. У цей же день була створена комісія для службового розслідування, до якої увійшли два члени ЦВК.

Безпосереднє розпорядження про службове розслідування Шаповал підписав у понеділок, 17 березня.

Однак перед цим у неділю, 16 березня, Усенко-Чорна в ефірі одного з телеканалів повідомила про проект постанови ЦВК з ініціативи п'яти членів комісії про розгляд діяльності Шаповала.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування