Шаповал назвав Конституційний Суд страусом

Середа, 19 березня 2008, 16:39

Голова ЦВК Володимир Шаповал критикує Конституційний суд за затягування з винесенням рішення в справі про конституцыйність закон про імперативний мандат для депутатів місцевих рад.

Про це Шаповал заявив у середу журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Шкода, що Конституційний суд займає позицію страуса, тому що питання про реєстрацію (депутатів Київрада) давно був би знятий, якби було відповідне рішення", - заявив Шаповал.

При цьому він підкреслив, що це його позиція як судді КС у відставці.

Шаповал висловив упевненість, що це питання "дуже просто вирішується".

"Є резонансна справа, є суспільне очікування - так закрийте його, прийміть будь-як рішення. Ясно, що це не зовсім приємно, але рішення потрібно приймати", - відзначив Шаповал. "А тут така позиція - а може, розсмокчеться", - додав він.

При цьому голова ЦВК підкреслив, що склад КС діє вже два роки, однак "жодного разу він не встигав за суспільною затребуваністю".

"Якщо це така колективна поведінка, то нехай вони почують позицію судді у відставці - це неварто колективної поводження", - також відзначив глава ЦВК.

"Якщо тема відкрита - збуджується суспільство, збуджується політикум", - підкреслив він.

Шаповал ще раз зробив акцент на тому, що КС "має бути відповідальним перед суспільством".

При цьому він також відзначив, що якщо ЦВК зареєструє депутатів Київради замість "перебіжчиків", а завтра КС винесе рішення про неконституційність закону про імперативний мандат для депутатів місцевих рад, то всі знову зареєстровані депутати виявляться нелегітимними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News