Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вважають, що підбір членів ЦВК не виправдав себе

Середа, 19 березня 2008, 18:18

У секретаріаті президента вважають, що практика формування складу Центрвиборчкому на партійній основі не виправдовує себе.

Про це під час брифінгу у середу заявила заступник глави секретаріату президента - представник президента у КС та ЦВК Марина Ставнійчук, повідомляє прес-служба президента.

"Метою зміни і складу ЦВК, і порядку формування ЦВК має бути, насамперед, забезпечення принципу верховенства права, принципу законності, стабільності роботи ЦВК, об'єктивності, неупередженості роботи членів ЦВК", - сказала Ставнійчук.

Вона зазначила, що БЮТ ставить вимогу про зміну складу ЦВК з політичних мотивів, розгорнувши потужну кампанію проти окремих членів Центрвиборчкому.

Ставнійчук наполягає на тому, що робота ЦВК має бути підпорядкована і оцінювана у критеріях професійності:

"Практика, яка була закладена у процедуру формування ЦВК у 2004 році виключно за партійним принципом, не виправдовує себе".

"Отже, сьогодні, якщо говорити про переформатування ЦВК, то президент повинен і буде надалі враховувати фахові, професійні якості і досвід роботи, і саме з фахових і професійних якостей повинні виходити в парламенті при доборі кандидатур до складу ЦВК", - сказала вона.

Саме такий підхід до формування Центрвиборчкому, на переконання Ставнійчук, і забезпечить стабільну і неупереджену роботу цього органу.

Водночас заступник глави секретаріату вказала на те, що ЦВК у нинішньому складі не забезпечила виконання законів у царині виборчого права.

Зокрема, йдеться про недодержання вимог закону про державний реєстр виборців, про нестворення реєстру виборців, починаючи з 1 жовтня 2007 року, як це передбачено законом, невиконання окремих положень закону про ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування