У Ющенка категорично заперечують слова Тимошенко

Середа, 19 березня 2008, 18:41

Заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук заявляє, що в Україні будь-яке рішення, у тому числі і постанова Верховної Ради, може бути оскаржене в суді.

"Стаття 124 Конституції поширює дію судової системи на всі правовідносини, що виникають у державі", - заявила вона на брифінгу в середу.

"Таким чином, рішення, дія, бездіяльність будь-якого державного органа може бути оскаржена в суді", - додала вона.

Так Ставнійчук прокоментувала на прохання журналістів заяву прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що постанова Верховної Ради про позачергові вибори Київської міськради і столичного мера не може бути оскаржена в суді, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Заступник глави секретаріату президента відзначила, що документи апарату Верховної Ради, у тому числі свідчать про "велику кількість судових справ, пов'язаних із ухваленням рішень Верховною Радою, у тому числі і постанов".

Ставнійчук підкреслила, що не може знати заздалегідь, чи буде хтось звертатися до суду у зв'язку з постановою Верховної Ради про перевибори Київради і мера столиці.

"І взагалі, мені не хотілося б коментувати ці обставини, але те, що Конституцією надане таке право - Конституцією і законами - це очевидно для кожного юриста", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування