Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко обіцяє от-от визначитися з усіма об'єктами Євро-2012

Середа, 19 березня 2008, 19:31

Остаточний перелік програм і об'єктів для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році стане відомим 18 квітня.

Про це заявив голова нацагентства з питань підготовки й проведення в Україні Євро-2012 Євген Червоненко на спільному брифінгу із заступником голови секретаріату президента, секретарем координаційної ради з підготовки до Євро-2012 Оксаною Слюсаренко.

Так, Червоненко заявив, що 18 квітня він разом із президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом і президентом УЄФА Мішелем Платіні буде підписувати остаточний перелік програм і перелік об'єктів для проведення Євро-2012.

Він також підкреслив необхідність активного залучення приватних інвесторів до реконструкції аеропортів, які будуть задіяні при проведенні чемпіонату, повідомляють Українські новини.

Червоненко зазначив, що аеропорти, які є основними або запасними для проведення Євро-2012, мають потребу в інвестиціях у середньому від 50 до 250 млн. доларів.

"Ми вважаємо, що прихід приватних інвесторів на основі відкритих конкурсів у спільні фінансові проекти з комунальною власністю є єдиним дієвим шляхом розвитку аеропортів і зміни нашого комунікаційного товариства", - сказав він.

Червоненко повідомив, що вже є реальні інвестори, які готові включитися в ці проекти й вкласти гроші в розвиток аеропортів, а бюджетні гроші, що звільнилися, які заплановані на це, можна передати на розвиток доріг.

У свою чергу, Слюсаренко повідомила, що координаційна рада з підготовки до Євро-2012 затвердила графік своєї роботи на 2008 рік, увівши певне нововведення, таке як виїзні засідання, які планується провести в кожному місті, що бере участь у проведенні чемпіонату.

"Координаційна рада буде виїзною, тобто, у кожному місті, що сьогодні приймає Євро-2012 з футболу. Це означає, що всі члени координаційної ради, і президент, і прем'єр-міністр зможуть на місці ознайомитися з усіма проблемами підготовки", - сказала вона.

На думку Слюсаренко, на сьогодні координаційна рада - дієвий механізм контролю за підготовкою до Євро-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування