Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія і Портнов перевірять коаліцію на міцність

Четвер, 20 березня 2008, 07:55

Верховна Рада в четвер повинна розглянути питання зміни керівництва Фонду держмайна й Антимонопольного комітету, очолити які претендують, відповідно, Андрій Портнов (БЮТ) і Давид Жванія ("Народна самооборона").

Але імовірність того, що голосування пройде результативно, невелика, пише "Дело", нагадуючи, що якщо чинний голова АМКУ Олексій Костусєв готовий залишити посаду, то Валентина Семенюк перед виходом із ФДМ вимагає від парламенту заслухати її звіт.

Крім того, вважає видання, через те, що "Семенюк несподіванно знайшла захист у Віктора Балоги... 5-7 депутатів із блоку "НУ-НС", близьких до глави президентського секретаріату, можуть не віддати свої голоси за відставку Семенюк".

Реклама:

При цьому розраховувати на ситуативних союзників – комуністів і "литвинівців" – коаліції теж не варто, йдеться у статті.

"Фракція комуністів не буде голосувати за Жванію й Портнова, оскільки вважає порочною практику призначення на вищі державні посади представників великого бізнесу", - запевнив депутат від КПУ Олександр Голуб.

При цьому він уточнив, що раніше комуністи голосували разом із БЮТ за відставку мера Києва Леоніда Черновецького аж ніяк не через матеріальну зацікавленість, а з ідейних міркувань.

ВІДЕО ДНЯ

У Блоці Литвина поки не ухвалили рішення з приводу голосування, але вже зазначають, що передбачувані кандидати на високі посади не відповідають вимогам до цих посад.

"Моя особиста думка, що на кожній посаді повинні працювати фахівці, а не партійні активісти", - сказав Олег Зарубінський.

Утім, якщо кадрові призначення будуть зірвані, в уряду є запасний варіант, пише "Дело".

"Прем'єр (Юлія) Тимошенко повернеться до практики призначення виконувачів обов'язків. Наприклад, керувати Антимонопольним (комітетом) буде нинішній перший заступник глави Олександр Мельниченко, близький до Тимошенко", - вважає видання.

Як відомо, Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду пропозицію призначити главою ФДМУ Портнова, а главою АМКУ – Жванію. Перед цими призначеннями Верховна Рада повинна проголосувати за відставку чинних керівників цих відомств.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування