Замість Тендерної палати створюють інший орган, який "робитиме те саме"?

Четвер, 20 березня 2008, 10:24

Верховна Рада може скасувати результати свого голосування у першому читанні за законопроект про держзакупівлі.

Про це заявив спікер Арсеній Яценюк на засіданні у четвер.

Він зазначив, що наразі він очікує висновку щодо законопроекту про держзакупівлі від комітету з питань економічної політики.

Зокрема, за його словами, комітет має виконати вимогу більшості фракцій щодо включення до законопроекту пункту про скасування Тендерної палати і міжвідомчої комісії з питань державних закупівель.

"Якщо Тендерна палата чи міжвідомча комісія в тій чи іншій формі – чи в прихованій, чи у видозміненій – не будуть присутні в законі, я поставлю на голосування вимогу цілої низки фракцій – скасування результатів голосування", - сказав Яценюк.

"Після цього ми будемо вимагати негайного засідання комітету з питань економічної політики для того, щоб у нас було рішення комітету про скасування закону в цілому і відновлення того закону, який був у 2004 році", - додав він.

Водночас лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко висловив сумнів у тому, що у підготовленому комітетом законопроекті передбачено скасування Тендерної палати і міжвідомчої комісії.

"Нас турбує те, що в порівняльній таблиці (законопроекту) на друге читання Тендерна палата і міжвідомча комісія номінально скасовані, а інші негативні речі в тексті зберігаються і створюється інший орган – державна колегія з державних закупівель, яка буде робити те саме, що міжвідомча комісія і Тендерна палата", - сказав він.

Кириленко заявив, що фракція НУ-НС вимагає скасування результатів голосування за законопроект про держзакупівлі у першому читанні "і повернутися до тієї системи закупівлі, яка діяла до Тендерної палати".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування