Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича не всі хочуть вивести миротворців з Косова

Четвер, 20 березня 2008, 11:08

Екс-міністр оборони Олександр Кузьмук заявляє, що переконуватиме свою нинішню фракцію Партії регіонів не підтримувати виведення українського миротворчого контингенту з Косова.

"Я буду відстоювати свою позицію перед партією для того щоб наш контингент залишився", - сказав він у коментарі журналістам в четвер у Верховній Раді.

Водночас, на думку Кузьмука, міністерство оборони МВС та РНБО повинні переглянути структуру організації контингенту, "чисельність, і оснащення миротворців у зв’язку з тенденцією обстановки, яка постійно загострюється".

Він наголосив, що Партія регіонів звертатиметься до президента з проханням вимагати від керівництва ООН і НАТО розслідування причин "такої невдалої операції, яка призвела до великих втрат".

Крім того, на переконання Кузьмука, держава повинна "достойно попіклуватися" про родину загиблого миротворця.

Водночас він висловив думку, що до ситуації , що склалася, призвела, зокрема, невизначена позиція міжнародних організацій щодо статусу Косова.

"Дії ООН, ЄС та НАТО щодо сербського населення і Сербії, призвело до того, що православну, християнську, слов'янську країну практично розідрали на шматки і роблять подальшу спробу знищити. От вам політика подвійних стандартів. Але ми б не могли залишити сербів наодинці з такою ситуацією", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування