Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генпрокуратурі заперечили, що Черновецький "купив" її квартирами

Четвер, 20 березня 2008, 11:20

Інформація про те, що прокуратурі нібито даються хабарі, зокрема у вигляді квартир, з боку київської влади, не відповідає дійсності, заявляє прес-служба Генпрокуратури.

Так вона реагує на слова голови тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування обставин порушення Конституції й законів України, ухвалення протиправних рішень посадовими особами Київради і її виконавчого органу Миколи Томенка.

У своєму виступі у Верховній Раді 18 березня він зазначив: "Сьогодні Генеральній прокуратурі фактично дається хабар, і ще один хабар дається квартирами... От ми маємо рішення. Значить, працівникам Генеральної прокуратури – 10,7 гектарів в Пущі Водиці...", нагадує прес-служба.

У зв’язку з цим прес-служба Генпрокуратури інформує, що згідно з 49 статтею закону про прокуратуру "забезпечення житловими приміщеннями прокурорів та слідчих прокуратури покладено на місцеві органи влади, які в силу об’єктивних причин нині нездатні належним чином виконувати вимоги закону".

"Багато років поспіль не здійснюється також і достатнє бюджетне фінансування на придбання житла для працівників органів прокуратури. Про такий стан речей Генеральна прокуратура щорічно інформує керівництво держави і Верховну Раду", - йдеться у повідомленні.

"Стосовно інформації щодо процесу виділення земельних ділянок, погоджень цих питань з відповідними державними контролюючими органами, угод, які укладалися з цього приводу, то вона не є таємною і може бути отримана в Київраді та Київській міській державній адміністрації, які приймали відповідні рішення та здійснюють контроль за їх раціональним цільовим використанням", - додається у ньому.

Прес-служба заявляє, що "народний депутат також має змогу пересвідчитися у відсутності порушень законності з боку Генеральної прокуратури при вирішенні питання про виділення землі під забудову та детально ознайомитися із дійсним станом справ".

"На сьогодні 105 оперативних працівників Генеральної прокуратури не мають ніякого житла у м. Києві і перебувають на черзі для отримання службових квартир, ще 66 осіб чекають поліпшення житлових умов", - сказано в повідомленні.

"Генеральна прокуратура, попри все, і надалі буде діяти у суворій відповідності до чинного законодавства і зробить все необхідне, щоб законність дотримувалася не лише в столиці України, а й на території всієї держави", - запевняє прес-служба ГПУ.

Як відомо, 18 березня Томенко заявив, що слідча комісія по діяльності Київського міського голови Леоніда Черновецького продовжить свою роботу, на яку за законом має рік часу.

При цьому він зазначив: "Київрада своїм хамством всіх дістала. Звичайно, вони можуть купити прокуратуру квартирами, але парламент розставить всі крапки над "і".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування