У ПАРЄ нагадали Ющенку Потебенька і розкритикували "справу Гонгадзе"

Четвер, 20 березня 2008, 13:43

У Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) критикують Україну у зв'язку зі "справою Гонгадзе".

Про це на прес-конференції в четвер у Києві повідомив голова моніторингової комісії ПАРЄ, депутат фракції Партії регіонів Сергій Головатий, представляючи доповідь Ханни Северінсен і Ренати Вольвенд, оприлюднений на засіданні моніторингового комітету ПАРЄ 18 березня.

Так, за словами Головатого, представники моніторингового комітету розкритикували рішення президента Віктора Ющенка про нагородження колишнього генерального прокурора Михайла Потебенька державними нагородами.

"Представники моніторингового комітету стурбовані рішенням президента Віктора Ющенка про нагородження державними нагородами колишнього генерального прокурора Потебенька, який на час зникнення журналіста Георгія Гонгадзе займав цю посаду, і повинен був би нести відповідальність за брак, несвоєчасне реагування на цю подію", - сказав він.

За словами Головатого, у доповіді відзначається, що жоден високопосадовець не була притягнута до відповідальності за затягування розслідування "справи Гонгадзе".

Разом з тим, у доповіді зазначається про певний прогрес у розслідуванні "справи Гонгадзе".

Зокрема, серед позитивних моментів відзначається проведення слідчих експериментів у секретаріаті президента за участю екс-майора Миколи Мельниченка, а також звернення Генпрокуратури до Міністерства юстиції США щодо експертиз записів екс-майора.

Як відомо, 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва засудив трьох виконавців вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, колишніх співробітників міліції Миколу Протасова, Валерія Костенка й Олександра Поповича до 13, 12 і 12 років позбавлення свободи відповідно.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...