Медведько розбереться з "верхівкою" шахти Засядька

Четвер, 20 березня 2008, 14:20

Кабінет міністрів попросив генерального прокурора дати правову оцінку виявленим зловживанням та вжити до винних посадових осіб орендного підприємства "Шахта ім. О.Ф. Засядька" заходів, передбачених законом.

Таке рішення ухвалено урядом на звернення Держгірпромнагляду, повідомляє прес-центр цього відомства.

У своєму зверненні Держгірпромнагляд інформує уряд про дії керівництва шахти ім. Засядька, "що створюють реальну загрозу виникнення на підприємстві нових масштабних катастроф із людськими жертвами".

Реклама:

Кабмін також доручив Міністерству вугільної промисловості, Держгірпромнагляду та Донецькій облдержадміністрації негайно вжити дієвих заходів щодо збереження життя і здоров’я шахтарів, запобігання нещасних випадків і аварій, забезпечення безумовного додержання законодавства з питань охорони праці і безпечного ведення робіт керівництвом та працівниками шахти ім. Засядька.

Раніше Державний комітет з промислової безпеки, охороні праці й гірського нагляду заявив, що глава Ради орендарів шахти ім. Засядька Юхим Звягільський намагається зняти з себе відповідальність за аварію наприкінці 2007 року, яка забрала життя 106 гірників.

За твердженням комітету, Звягільський висуває "версії про, нібито, причетність до вибуху невідомих глибинних газів і інших невивчених природних явищ" тоді як урядова комісія назвала головною причиною аварії "грубі порушення правил безпеки а також визнала винними в цьому 11 посадових осіб підприємства".

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування