Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не сподобалося, як Тимошенко зняла Черновецького

Четвер, 20 березня 2008, 17:21

Президент Віктор Ющенко обговорив з прем’єром Юлією Тимошенко питання висунення єдиного узгодженого кандидата від коаліції на виборах міського голови Києва.

Про це Ющенко сказав у четвер в інтерв'ю спеціальному проекту телепрограми "Точка зору" Першого Національного телеканалу, повідомляє прес-служба президента.

"Ми сьогодні говорили з прем'єр-міністром з цього питання. І коаліція висуватиме узгодженого кандидата", – сказав Ющенко.

Він не назвав, хто саме стане цієї кандидатурою, наголосивши, що це питання поки що не обговорювалося.

Коментуючи ситуацію з призначенням позачергових виборів Київради та мера, Ющенко зазначив, що вважає невиправданою поспішність депутатів, які не дочекалися висновків слідчих комісій.

"Варто було б дочекатися заслухання звіту обох комісій, щоб ті комісії зібралися, хоча б по одному разу, сформували свою позицію, довели її до парламенту", – заявив він.

"Коли парламент приймає подібне рішення, на мій погляд, варто було б керуватися законом, який говорить із даного питання, що однією з підстав можливого подібного рішення є судом доведені кримінальні порушення закону", – підкреслив Ющенко.

Президент також наголосив на неприпустимості керуватися у питанні призначення позачергових виборів політичними, а не правовими чинниками.

"Коли йдеться про те, що ту чи іншу людину треба відсторонити від обов'язків, треба керуватися виключно законом. Тоді у нас не буде чогось недоказаного. Тоді у нас не буде відчуття того, що домінували не правові, а політичні чинники", – сказав Ющенко.

"У нас повинно скластися ставлення до органів місцевого самоврядування, як окремої гілки влади. Це самоврядна гілка, повноваження якої формуються через вибори", – додав він.

"Громада міста Києва сама в змозі вирішити, кому бути мером, керуючись виключно законом і процедурою виборів", – переконаний президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування