Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" переплутали підрозділи українських миротворців у Косові?

П'ятниця, 21 березня 2008, 10:49

Голова комітету Верховної Ради з національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко заявляє, що проект постанови про виведення українських миротворців з Косова, запропонований "регіоналами", не може бути ухвалений.

"Цей законопроект не може бути підтриманий, оскільки він не має жодного відношення до тієї місії, про яку ми зараз говоримо", - сказав Гриценко, коментуючи внесену "регіоналами" постанову.

"Зараз у Косові знаходяться два українські підрозділи – підрозділ Збройних сил, який є контингентом згідно з законом про миротворчу діяльність. Він туди направлений рішенням Верховної Ради. Він діє під командуванням НАТО. Там все в порядку. Другий наш підрозділ – підрозділ по лінії МВС. Це персонал. Це абсолютно інша категорія згідно з законом про миротворчу діяльність. Він туди направлений до складу місії ООН згідно з тим самим законом указом президента після розгляду цього питання на РНБО", - додав він.

За словами Гриценка, "це два абсолютно різні підрозділи", а підрозділ, в якому загинув український офіцер, діяв в складі місії ООН.

Він запропонував передати це питання на РНБО, оскільки саме вона рекомендувала президенту направити до Косова цей персонал.

"Ми вважаємо, що треба дати можливість РНБО... і президенту ухвалити це рішення", - сказав Гриценко.

У свою чергу голова комітету з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк заявив, що у постанові "регіоналів" не зрозуміло, про який контингент українських миротворців йдеться.

"Мені прикро за те, що такі безграмотні проекти постанови готуються від імені найбільшої фракції. Мова йде про який контингент? З цього проекту постанови важко зрозуміти", - сказав він.

За словами Тарасюка, Верховна Рада не може ухвалити рішення про виведення українського підрозділу МВС з Косова, оскільки він направлявся туди указом президента за рекомендацією РНБО.

***

У свою чергу Блок Литвина може підтримати постанову про виведення українських миротворців із Косова. Про це у кулуарах Верховної Ради заявив лідер фракції Володимир Литвин. "Наша фракція підтримає це рішення в разі, якщо це буде необхідно для врятування життя наших хлопців", - сказав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування