"Вам шашечки чи їхати?" Яценюк закрив Раду

П'ятниця, 21 березня 2008, 11:09

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закрив засідання Верховної Ради, не домовившись із Партією регіонів про розблокування трибуни.

"Загибель людини – це трагедія не тільки родини, але й держави, і я вас закликаю не топтатися на кістках героя, військової людини, яка загинула у військовій операції", - звернувся він до Партії регіонів.

Яценюк також повідомив, що запит на проведення операції прийшов "ні від якого не НАТО, а від керівництва миротворчої організації місії ООН в Косово".

Голова Верховної ради також відзначив, що рішення про участь у миротворчих операціях приймається президентом на підставі рішення Радбезу.

"Я прошу депутатів дати можливість голові парламенту відбути на засідання РНБО з відповідною позицією як фракції Партії регіонів, так і більшості. Після цього на засіданні погоджувальної ради через понеділок розглянути питання формування порядку денного, виходячи з тих питань, що піднімалися, починаючи з участі у миротворчій операції і закінчуючи питанням незалежності тієї чи іншої країни", - зазначив Яценюк.

Реагуючи на репліки депутатів Партії регіонів спікер запропонував їм проголосувати їхню постанову.

"Ви хочете голосувати завідомо неконституційний акт. Вам, вибачте, шашечки чи їхати? Ми хочемо займатися популізмом чи ухвалити рішення. Я пропоную другий варіан", - заявив спікер.

Після цього він закрив засідання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування