Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко помітив, що інші країни затіяли інформаційну війну в Україні

П'ятниця, 21 березня 2008, 12:02

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що інші держави проводять в Україні "інформаційно-психологічні кампанії".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, відкриваючи у п’ятницю засідання Ради національної безпеки і оборони.

Ющенко підкреслив, що головною загрозою національній безпеці України є інформаційна експансія іноземних держав.

Він зауважив на великій присутності у вітчизняному інформаційному просторі іноземних телекомпаній, радіостанцій, друкованих ЗМІ та інтернет-видань.

"Завдяки цьому в інформаційному просторі України, по суті, проводяться інформаційні психологічні кампанії з тих чи інших питань, щоб дезінформувати суспільство або проводити кампанії не в інтересах нашої країни", - сказав Ющенко, додавши, що це стосується як теми національної єдності, територіальної цілісності, мовного питання, питань культури, релігії, а також євроатлантичних прагнень України.

"Є кілька центрів, є колосальна система телерадіостанцій, інших видань, які працюють не на інтереси України, проводячи політику інших держав", - сказав президент.

На думку глави держави, через це в Україні створюються "регіони некерованої нестабільності", формується соціальна напруга.

Ющенко підкреслив, що це є серйозним викликом для України.

За словами президента, йому прикро говорити про те, що в сфері друкованих ЗМІ у нас навіть немає державного органу, який би проводив державну політику.

"Виникає логічне питання: ми представляємо суверенну державу, у якої є суверенність, інформаційні інтереси, чи ми будемо жити продуктами інших країн", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування