Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Тимошенко заслати школярів та студентів до музеїв

П'ятниця, 21 березня 2008, 12:29

Президент Віктор Ющенко просить уряд розглянути питання щодо розробки та затвердження державної цільової програми "Пізнай свою Батьківщину".

Про це йдеться в листі глави держави до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

Зазначена програма має бути спрямована "на задоволення інтелектуальних та духовних потреб молоді".

Тобто на організацію під час канікул або навчального процесу обов'язкового відвідування школярами та студентами визначних місць і пам'яток культурної спадщини, в першу чергу пов'язаних із становленням української державності та національно-визвольними змаганнями.

Ющенко наголошує, що це насамперед стосується таких національних заповідників, як Києво-Печерська лавра, "Софія Київська", "Херсонес Таврійський", "Хортиця", "Гетьманська столиця", "Чигирин", "Батьківщина Тараса Шевченка", Шевченківський національний заповідник, а також інших провідних закладів музейного типу України.

"Сьогодні надзвичайно актуальним у справі творення української державності є формування патріотично налаштованого молодого покоління українських громадян та набуття ними ґрунтовних, об'єктивних та правдивих знань про історію та культуру своєї держави", - зазначив президент.

Важливою складовою цієї роботи Ющенко вважає популяризацію серед школярів та студентської молоді традицій, звичаїв та цінностей українського народу, культурного розмаїття національних меншин України, а також значимості національного культурного надбання у європейському та світовому культурному просторі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...