Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС просить політиків "не топтатися на кістках"

П'ятниця, 21 березня 2008, 13:57

Міністерство внутрішніх справ просить політиків не "піаритись" на крові українських миротворців.

Так у міністерстві прокоментували заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича з вимогою негайного виведення українських миротворців із Косово.

"При цьому висловлювалися неправдиві твердження про "керівну роль" НАТО в діяльності українських миротворців, а також звинувачення на адресу керівництва МВС про начебто приховування інформації щодо обставин цієї події", - йдеться у повідомленні.

Міністерство висловлює обурення такою позицією Партії регіонів, яка після переходу в опозицію не гребує жодними засобами, аби звинуватити чинну владу в тих чи інших "гріхах".

Остання заява лідера цієї партії є безсоромною маніпуляцією емоціями пересічних громадян. заявляють в міністерстві.

МВС звертає увагу, що Спеціальний миротворчий підрозділ та Кінологічний підрозділ МВС України в місії ООН в Косово діє на підставі Резолюції Ради Безпеки ООН та Меморандумів взаєморозуміння між Україною та ООН від 20 грудня 2000 року та від 13 березня 2001 року.

При цьому миротворчий персонал (у тому числі українці) підпорядкований керівництву місії ООН в Косово (а не НАТО) й МВС України не має повноважень втручатись в його службову діяльність.

Крім того, у повідомленні зазначається, що "українські миротворці, які перебувають нині у Косово та інших регіонах за межами України, знають справжню ціну показній "турботі" Партії регіонів".

"Саме під час їхнього "урядування" Кабінетом міністрів під керуванням Віктора Януковича було прийнято постанову від 8 листопада 2007 року "Про доповнення переліку держав і періодів бойових дій на їх території".

"Завдяки" цій постанові українські миротворці (у тому числі ті, що несуть службу в Косово) після повернення на Батьківщину вже не матимуть права отримати статус учасника бойових дій та відповідні соціальні гарантії (якщо до того часу чинний уряд не скасує цю ганебну постанову)", - додають в МВС.

Міністерство висловлює рішучий протест проти спроб окремих політиків здобути собі сумнівний авторитет шляхом "топтання на кістках" українських миротворців.

Крім того, МВС закликає усі політичні сили підходити до вирішення питання щодо подальшої участі представників України в міжнародних миротворчих місіях з урахуванням необхідності збереження авторитету нашої держави як одного з лідерів миротворчої діяльності.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування