"Нафтогаз" хоче одержати гроші вперед

П'ятниця, 21 березня 2008, 15:11

НАК "Нафтогаз України" у п'ятницю закликала промислові підприємства і прирівняних до них споживачів прискорити підписання договорів на постачання природного газу з дочірньою компанією державного холдингу - "Газ України" - і провести передоплату палива, що поставляється з початку березня 2008 року.

"Нафтогаз України" звертається до інших промислових споживачів природного газу з пропозицією прискорити підписання договорів по постачанню газом із ДК "Газ України" і проведення передоплати за паливо в березні 2008 року", - відзначається в прес-релізі НАК.

Держхолдинг підкреслює, що постачання природного газу промспоживачам, що не здійснили передоплату на адресу компанії "Газ України", будуть скорочені аж до повного припинення.

"У випадку не проведення оплати за природний газ у березні поточного року планові обсяги імпортованого природного газу, підтверджені з ресурсів НАК "Нафтогаз України", будуть анульовані. Це буде означати, що промислове підприємство споживає природний газ без виділених обсягів, тобто безлімітно. У такому випадку ДК "Газ України" буде змушена вжити заходів щодо обмеження газопостачання такому підприємству, аж до повного його відключення", - відзначається в повідомленні.

"Проведення промисловими споживачами оплати природного газу в березні відповідно до умов укладених договорів дасть можливість ДК "Газ України" оформити у встановленому порядку фактично спожиті обсяги природного газу в березні. Також буде укладена додаткова угода щодо постачань газу в квітні", - відзначається в прес-релізі.

Уряд України постановою від 12 березня 2008 року установив, що з 1 березня 2008 року імпортний природний газ у країні реалізується "Нафтогазом України" і "Газом України", нагадує держхолдинг.

Промислові підприємства і прирівняні до них абоненти протягом 20 днів березня, за даними "Нафтогазу України", здійснили добір близько 1,5 млрд куб. м природного газу без договорів з "Газом України".

Промисловим підприємствам і прирівняним до них споживачам має поставлятися імпортний природний газ.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...