У Мороза кажуть, що блок з СДПУ(о) – скороспілка, а то й провокація

П'ятниця, 21 березня 2008, 15:27

Розмови про створення єдиної "Соціалістичної платформи", об'єднання СПУ і СДПУ(о) – передчасні, а, можливо, і провокація.

Про це заявив секретар Політради СПУ Іван Бокий в ефірі радіо "Ера" у п'ятницю, повідомляє прес-служба Соцпартії.

За словами Бокого, "таке об'єднання неможливе, оскільки СПУ – це лівоцентристська європейська партія, а СДПУ(о) – партія великого капіталу, на яку спирався Леонід Кучма в найреакційніші часи свого правління".

"Крім того, СДПУ(о) не має жодного стосунку до європейського соціалізму", - додав Бокий.

"Ми співпрацюємо з об'єднаними соціал-демократами в рамках "круглих столів", є Координаційна рада, у котру входять представники низки лівих сил, але про спільний блок не йдеться", - підкреслив він.

За словами Бокого, "у СДПУ(о), є багато шанованих людей, там не тільки олігархи, звичайно, але сам імідж партії поки не коригується з іміджем партії соціального захисту, європейських цінностей".

"Поки позицію приєднання до СПУ проводить тільки партія Івана Чижа "Справедливість": можливо, на своєму з'їзді вони ухвалять рішення про розпуск і індивідуальне членство в Соцпартії", - сказав Бокий.

Секретар Політради СПУ також вважає, що питання негайного об'єднання СПУ і СДПУ(о) сьогодні не стоїть у першій десятці суспільних інтересів.

Як відомо, у п'ятницю, 21 березня, газета "Комерсант-Україна" написала, що низка партій лівого спрямування, у числі яких СПУ і СДПУ(о), вийшли на фінішну пряму в питанні об'єднання в один виборчий блок і офіційно про це буде оголошено "максимум через два тижні".

Видання посилалося на свої джерела, а також на пакет документів, що опинився в розпорядженні газети, в якому нібито містяться пропозиції лівих партій, які виявили бажання об'єднатися в одну політичну силу, створювану СДПУ(о) і СПУ.

При цьому "Комерсант" повідомляв, що робоча назва нової політичної сили нібито – "Соціалістичний вибір".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування