УКРАЇНА НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ВИВОДИТИ МИРОТВОРЦІВ ІЗ КОСОВО

П'ятниця, 21 березня 2008, 16:00

Україна не має наміру виводити свій контингент із Косово, заявив міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю після засідання Ради нацбезпеки й оборони, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Миротворча діяльність України буде продовжена. Питання виведення миротворчого контингенту з Косово не стоїть", - заявив Огризко.

Міністр підкреслив, що на засіданні РНБО прийнято рішення про додаткове розслідування обставин інциденту, у результаті якого загинув український миротворець і ряд наших співвітчизників постраждали.

Огризко наголосив, що Україна разом з ООН розслідує всі деталі інциденту і вживе заходів із забезпечення безпеки українського контингенту, у тому числі за допомогою сил КФОР.

Огризко відзначив, що в даний час українська сторона дуже ретельно розслідує інцидент у Митровиці.

Він підкреслив, що у цій справі є "кілька моментів, що вимагають юридичного аналізу".

"Після того, як це буде зроблено, ми відразу звернемося до секретаріату ООН з відповідним листом, у якому порушимо питання про двосторонню комісію, що зможе розглянути це питання, і зможе дати відповідь на все те, що нас цікавить", - сказав Огризко.

Водночас, міністр повідомив про те, що Україна продовжує проводити консультації щодо питання визнання або невизнання незалежності Косово.

"Таке рішення ще не дозріло, прийде час, і, зваживши усі за і проти, ми зможемо прийняти єдине адекватне рішення і таке, що відповідає національним інтересам нашої держави", - сказав Огризко.

Він нагадав, що Україна продовжує проводити "дуже серйозні консультації" з багатьма країнами і міжнародними організаціями, щоб визначитися у своєму рішенні. "Цей процес дійсно вимагає дуже глибоко вивчення", - підкреслив Огризко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...