Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати-регіонали ламали столи за "Дніпроенерго"

П'ятниця, 21 березня 2008, 16:48

Акціонери ВАТ "Дніпроенерго" у п'ятницю на загальних зборах повністю змінили склад органів управління і реєстратора товариства.

Про це УНІАН повідомив представник ТОВ "Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" Олександр Винниченко ("Бізнес-Інвест" є міноритарним акціонером ВАТ "Дніпроенерго").

За його словами, збори акціонерів "Дніпроенерго" проходили в безпосередній близькості від адміністративного будинку генеруючої компанії (вул. Добролюбова, 20).

Винниченко зазначив, що рішення про проведення зборів за межами адмінбудинку було прийняте у зв`язку з перешкодами, які чинили співробітники колишнього реєстратора ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" провести реєстрацію акціонерів.

"Група депутатів Партії регіонів, очолювана Юрієм Воропаєвим і Владиславом Лук’яновим, грубо перешкоджала співробітникам реєстратора проводити реєстрацію, поламавши столи. Крім того, співробітники спецпідрозділу "Беркут" відтіснили представників "Укрнафтогазу" від місця реєстрації", - сказав Винниченко.

Він повідомив також, що для участі в зборах реєструвався представник від НАК "Енергетична компанія України" (володіє 76,04% акцій "Дніпроенерго" Ігор Малий. При цьому представники DTEK Holdings Ltd не брали участі в зборах.

Агентству УНІАН у прес-службі НАК "ЕКУ" підтвердили, що заступник начальника Департаменту корпоративного управління НАК "ЕКУ" Малий брав участь у сьогоднішніх зборах акціонерів.

Представник міноритарного акціонера повідомив також, що на зборах був повністю змінено персональний склад Наглядової ради, Правління і Ревізійної комісії товариства. За його словами, головою Наглядової ради обраний президент НАК "ЕКУ" Володимир Зіневич.

Крім того, за словами Винниченка, акціонери прийняли рішення про зміну реєстратора товариства, яким став "новий незалежний реєстратор". Представник "Бізнес-Інвеста" не уточнив назву нового реєстратора, зазначивши при цьому, що компанія зареєстрована в Запоріжжі.

Акціонери "Дніпроенерго" також внесли ряд змін до Статуту товариства, розширивши повноваження загальних зборів акціонерів. Зокрема, зазначив Винниченко, зборам акціонерів були передані виняткові повноваження за призначенням голови Правління товариства, який раніше міг призначатися за рішенням Наглядової ради.

У той же час, як заявив сьогодні в поширеному прес-службою ВАТ "Дніпроенерго" прес-релізі член Правління генкомпанії Дмитро Тевельов, сьогоднішні збори акціонерів не відбулися через відсутність реєстру.

При цьому наступні збори акціонерів "Дніпроенерго" призначені на 27 березня 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування