Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про Черновецького незабаром забудуть через нову війну?

П'ятниця, 21 березня 2008, 17:08

Директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що питання про перевибори мера Києва перестане бути актуальним для уряду вже до кінця березня, а з квітня Кабінет міністрів переключиться на питання власності.

"Третя інформаційна кампанія, що виходить з боку уряду і його лідера з початку року - це перевибори мера. Хто вам сказав, що вона буде тривати 70 днів? Думаю інформаційний інтерес до них "згасне" до кінця березня, тому, що потім піде рутина - кандидати, списки, а ми з вам будемо занурені в нову кампанію", - припустив політолог на засіданні "круглого столу" у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ця інформаційна кампанія, на думку Єрмолаєва, буде пов'язана з питаннями власності. "Ми в квітні будемо занурені в нову кампанію, пов'язану з власністю, кампанію яка "перекриє" і "захлисне" київську політичну виборчу кампанію", - сказав він.

Першими подібними кампаніями, на його думку, були виплата заощаджень, що знецінилися, по внесках в Ощадбанку колишнього СРСР, і "газова війна" з Російською Федерацією.

Першу Єрмолаєв охарактеризував як "найпотужнішу політичну й інформаційну кампанію, підсумки якої вже не цікаві ні економістам, ні політикам, незважаючи на проблеми бюджету з виплатою" компенсацій.

Наступною подібною акцією, за словами політолога, стала спроба уряду переглянути питання постачання газу.

"Не встигли економісти розібратися з виплатами заощаджень, як пішла так звана "газова війна", у результаті якої вперше в таборі переможців (демкоаліції) відбулася внутрішня сенсація - народилися, я б сказав, "нові демократи", а всі решта виявилися корупціонерами, до яких, як не парадоксально, поголос додав і представників Партії регіонів, і чиновників секретаріату президента", - сказав він .

У підсумку "газової війни", на думку політолога, ціну газу, що поставляється в Україну зменшити не вдалося, при тому, що збереження цієї вартості гарантовано, як і колись, тільки на рік.

"У результаті суперечки (газової) в економічному плані "гора родила мишу", зате пройшло переформатування політичного ландшафту, у результаті чого частина прихованих прихильників Тимошенко одержала право говорити з тим же секретаріатом (президента) так, як це зробила в четвер "Народна самооборона" (яка зажадала звільнити главу секретаріату президента Віктора Балогу)", - вважає Єрмолаєв.

Політолог припустив, що інформаційна кампанія, пов'язана з питаннями власності, стане основою для формування іміджу "нових демократів".

Наступним етапом, за припущенням директора Центру соціальних досліджень, стане кампанія, пов'язана зі зміною Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...