Богатирьова кинула камінь у барикади Януковича

П'ятниця, 21 березня 2008, 18:46

Україна звертається до секретаріату ООН з проханням вжити заходів щодо забезпечення особистої безпеки миротворців у Косово.

Про це йдеться у заяві секретаря Ради нацбезпеки і оборони Раїси Богатирьової.

"Ми звертаємось до секретаріату ООН щодо проведення ретельного та об’єктивного розслідування усіх аспектів планування, управління та здійснення операції з повернення під контроль ООН будівлі суду в Косовській Митровиці, у тому числі вжиття заходів щодо забезпечення особистої безпеки миротворців та організації їх взаємодії з підрозділами KFOR", - сказано у ній.

"Нам рішуче потрібна позиція ООН і НАТО щодо більш тісної співпраці із державною владою в Україні по координації дій участі українських миротворчих контингентів та чіткого визначення їх правового статусу в поліцейських та бойових операціях", - заявляє Богатирьова.

Водночас, за її словами, "трагічні події у Косовській Митровиці не можуть, і не мають права вплинути на виконання своїх обов'язків Україною, як члена ООН, у справі підтримання миру та безпеки у світі".

"...Україна по своїй місії, фактичній ролі у формуванні нової безпеки у Європі володіє не тільки європейською перспективою, але й є вагомою частиною життя Європейського Союзу", - заявила Богатирьова.

"На їх основі РНБО України прийняло сьогодні рішення по укріпленню позиції нашої миротворчої місії у Косово", - додала вона.

При цьому Богатирьова зазначила, що політичне керівництво України "проводить зобов’язальну і прогнозовану політику, направлену на продовження та розширення миротворчої місії військових і міліцейських сил за рішеннями Ради Безпеки ООН для запобігання конфліктам, підтримання миру і безпеки, забезпечення реалізації населенням кризових регіонів прав та свобод".

Як відомо, у п’ятницю Партія регіонів заблокувала трибуну парламенту з вимогою ухвалити постанову про виведення українських миротворців з Косово.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування