Черновецький загнав вантажівки "у тінь"

П'ятниця, 21 березня 2008, 19:42

Мер Києва Леонід Черновецький підписав розпорядження про заборону на в'їзд на територію столиці з 1 травня в денний час транзитного вантажного транспорту.

Про це заявив на прес-конференції в п'ятницю перший заступник голови Київської міськадміністрації Денис Басс.

Відповідно до розпорядження, в'їзд вантажного автотранспорту загальною масою понад 4,5 тонн у межах Києва заборонений з 7.00 до 20.00.

З 20.00 до 07.00 у нічний час дозволений проїзд транзитного вантажного транспорту по території міста тільки по проспекту Бажана, Столичному шосе, вулиці академіка Заболотного, Одеській площі, Кільцевій дорозі, вулиці академіка Палладіна, площі Гостомельській, Гостомельському шосе, Новій дорозі, проспекту Мінському, площі Тараса Шевченка, вулиці Полярній, вулиці Богатирській, вулиці Тульській, проспектам Московському, Ватутіна, Броварському, Керченській площі і вулиці Братиславській.

Басс зазначив, що щорічно по території Києва проходить 1,1 млн. автомобілів, з них 250 тисяч - транзитний вантажний автотранспорт.

Він підкреслив, що Київська міськадміністрація провела велику роботу з підготовки до введення даної заборони. Зокрема, були погоджені місця для відстою транзитного і вантажного автотранспорту в денний час. Для цього з керівництвом Київської області і ДАІ погоджено 486 майданчиків.

Крім того, досягнута домовленість з митною службою про те, що до кінця року з території столиці будуть винесені склади, і з 20 складів залишиться лише 4.

При цьому в окремих випадках для вантажного транзитного автотранспорту буде дозволений проїзд через територію міста, але за окрему плату. Зокрема, талон на проїзд за 1 день буде коштувати 250 грн., на місяць - близько 5 тис. грн.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...