Тимошенко відправила Вінського рятувати "Нафтогаз"

Неділя, 23 березня 2008, 16:38

За дорученням прем’єра Юлії Тимошенко створено урядову комісію, представники якої у неділю вилітають до Гонконга, де у Південно-Китайському морі затонуло українське судно "Нафтогаз-67".

Як повідомляє прес-служба уряду, державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого віце-прем’єра Олександра Турчинова затвердила план термінових дій та склад урядової комісії.

Очолив комісію міністр транспорту Йосип Вінський. У її склад увійшли перші заступники міністрів профільних міністерств, фахівці з морського права експерти з підводно-водолазних робіт та досвідчені капітани.

При Мінтрансі створено штаб, який працює цілодобово. В такому самому режимі працює й штаб в Криму, створений "Чорноморнафтогазом".

За словами Турчинова, "врятованим членам екіпажу була надана необхідна медична допомога і зараз вони знаходяться у готелі".

"З цими моряками постійний зв‘язок представників посольства України у Китайській Народній Республіці" ,- сказав перший віце-прем‘єр.

Він також повідомив, що о 18.00 за київським часом відбудеться друга спроба підняття затонулого корабля.

"Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що усі моряки з судна "Нафтогаз-67" живі і обов’язково повернуться на Батьківщину", - зазначає також прес-служба.

Як повідомлялося, у суботу ввечері українське судно "Нафтогаз-67" затонуло після зіткнення з китайським сухогрузом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування