У Єханурова "щезає" оптимізм через Тимошенко

Понеділок, 24 березня 2008, 08:59

Міністр оборони Юрій Єхануров упевнений у необхідності удосконалювання Міністерства оборони з погляду сучасного державного менеджменту.

"Потрібно удосконалювати Міністерство оборони з погляду сучасного державного менеджменту. І, повірте, я знаю і вмію це робити", - заявив він в інтерв'ю "Комерсант-Україна", говорячи про висновки за майже 100 днів роботи на посаді.

"Недавно я підписав указ про зміну структури міністерства. Зараз ми працюємо над новим штатним розкладом. Я б хотів привчити співробітників до того, що ми будемо більш гнучкими, активними й агресивними", - додав Єхануров.

При цьому він підкреслив: "Усе, що я перелічив, не стосується військової складової. Йдеться про апарат міністерства".

Водночас, Єхануров погодився з думкою президента Віктора Ющенка про "перевантаженість військового відомства не властивими йому функціями".

"Торік майже третина бюджету Міноборони пішла на не властиві нам функції. У першу чергу це стосувалося проблеми утилізації надлишкових боєприпасів. Наукові й виробничі потужності розташовані в інших відомствах, а в нашому розпорядженні – тільки склади й арсенали. Таким чином, 18,5 тис. осіб знаходяться на об'єктах, які, за великим рахунком, армії не потрібні і їх варто позбутися", - сказав міністр.

"Що стосується боєздатності (яку Ющенко оцінив як низьку), я б хотів почекати з відповіддю на це питання. У минулу п'ятницю (14 березня) інспекція, що проводила перевірку боєздатності збройних сил, завершила свою роботу. Зараз іде підготовка документів. Думаю, через тиждень стануть відомі результати і значна частина цих матеріалів буде оприлюднена", - повідомив Єхануров.

Крім того, він зазначив, що бюджет Міноборони зараз складає близько 10 млрд грн.

"Указ президента, яким Віктор Ющенко зобов'язав Кабмін виділити армії 17,5 млрд грн, вселив у нас оптимізм. Але тепер він щезає", - сказав Єхануров.

"Відтоді прем'єр-міністр (Юлія Тимошенко) провела дві наради, на яких Міністерству фінансів було доручено виконати президентський указ. Було ухвалено рішення про поетапну зміну закону про держбюджет, зокрема про виділення додаткових 7,5 млрд грн. На першому етапі мало надійти 2,1 млрд грн. Але поки ніяких змін у бюджет не подано – головним чином тому, що зараз узагальнюються пропозиції, які надійшли від усіх міністерств і відомств", - додав він.

Єхануров також зазначив, що якщо фінансування залишиться на рівні 10 млрд грн, то з урахуванням інфляційних процесів бюджет Міноборони 2008 року буде на 10% менше торішнього. "Ми виконали задачі, поставлені перед нами на I квартал. Тепер, боюся, у нас можуть виникнути проблеми, пов'язані в першу чергу з харчуванням для військовослужбовців", - сказав він.

Водночас, говорити про те, як недофінансування позначиться на переозброєнні армії, Єхануров поки не захотів. "Чекаю рішення уряду", - сказав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...