Комісія Томенка перебазується до Черновецького

Понеділок, 24 березня 2008, 11:02

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань Києва продовжить роботу в Київській міськдержадміністрації, у будинку якої і планує через тиждень провести своє третє засідання.

Про це повідомив журналістам на прес-конференції керівник комісії Микола Томенко, інформує Ліга.

"Ми хочемо перебазовуватися в КМДА для того, щоб нас не звинувачували в тому, що ми не йдемо на контакт. Я всі матеріали направив нинішньому виконувачу обов'язків і КМДА, і по Київраді, ми делегували представників від усіх фракцій з нашої слідчої комісії, вони сьогодні відвідають КМДА і проведуть переговори щодо того, що комісія буде засідати в КМДА", - сказав він.

"Більше того, ми будемо запрошувати посадових осіб туди, у КМДА, і я думаю, що, можливо, нам буде легше, ніж суду побачити історичні документи про те, як роздавалася земля і ухвалювалися інші рішення в КМДА", - додав Томенко.

Голова комісії звернув увагу на те, що засідання суду по рішеннях сесії Київради від 1 жовтня 2007 року не може відбутися, оскільки представники київської мерії відмовляються надавати суду стенограму даного засідання.

Томенко також зазначив, що КМДА – це досить складна адміністративно-територіальна будівля. "Це як окрема планета", - сказав він.

БЮТівець наголосив, що в кабінет міського голови на 10-му поверсі мають доступ тільки три особи. "Інші, з інших планет, не мають права потрапити на планету Черновецького", - сказав він, додавши, що точно так же заблоковано доступ і до перших заступників мера.

До того ж, за словами Томенка, як орган місцевої влади, Київрада і КМДА вже давно не працюють: не ведеться прийом громадян, мер і за сумісництвом голова КМДА практично не ходить на роботу, за що міг би бути звільнений просто за трудовим законодавством.

"Я думаю, що буде цікаво... просто наполягали депутати тимчасової слідчої комісії, щоб обстежити цю унікальну будівлю, можливо, там взагалі якісь скарби зберігаються – на десятому поверсі, куди нікого не пускають. Можливо, там сейфи якісь спеціальні є, потрібно подивитися", - пояснив Томенко.

Він також сказав, що "усі зраділи, що почалися вибори і таке враження, що ніхто не зацікавлений у тому, щоб усі кричущі порушення, які мали місце протягом 2 років, були розслідувані і зупинені". "Наша мрія, щоб на прикладі Києва ми продемонстрували, що якщо чиновник приймає свідомо неправомірні рішення, він несе за це відповідальність", - цитує Томенка "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 7 березня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів порушення Конституції і законів при ухваленні рішень Київрадою, міським головою Леонідом Черновецьким, посадовими особами органів місцевого управління й виконавчою владою Києва. 18 березня парламент ухвалив постанову про призначення позачергових виборів депутатів Київради і Київського міського голови.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News