Вінський обурений, що люди купують літаки, а літати не вміють

Понеділок, 24 березня 2008, 11:18

Прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за фактом авіакатастрофи гідроплана А-24.

Як повідомили в понеділок у прес-службі Генпрокуратури, кримінальна справа порушена за статтею щодо порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинили загибель людей.

"У даний час проводяться першочергові слідчі дії по встановленню причин загибелі пілота і пасажирів", - відзначили в прес-службі.

У то же час міністр транспорту і зв`язку Йосип Вінський вважає, що аварія легкого літака під Києвом могла статися через недосвідченість пілота.

"На жаль, це вже стає поганим правилом для України: купили люди літаки - літати не вміють", - сказав він у понеділок журналістам.

При цьому Вінський зазначив, що не задоволений роботою Державної інспекції на авіаційному транспорті.

"У мене є серйозні претензії до нашої авіаційної інспекції. У мене вчора відбулася зустріч з моїм заступником (головою Державіаадміністрації Олександром Давидовим). Ми вивчатимемо питання контролю, тому що, скажу відверто, таке враження, що як купують права на водіння автомобіля, так можна купити права на право управління льотним апаратом", - відзначив він.

За словами Вінського, одразу ж після аварії авіаційна інспекція виїхала на місце події.
Вінський також повідомив, що доручив експертній групі Мінтрансзв’язку підготувати концепцію організації безпеки на транспорті в цілому.

Як повідомлялося, 23 березня літак "Аеропракт-24" здійснював прогулянковий політ і близько 15.30, через невстановлені причини, ввійшов у штопор і врізався в землю в лісосмузі за 42 кілометри від Києва, біля села Наливайківка Макарівського району.

Пілот і два його пасажири, зокрема одна жінка, загинули. Їхні тіла відправлено на судмедекспертизу. Серед них був перший заступник головного архітектора Києва Едуард Лещенко.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування