Українцям три роки розповідатимуть про НАТО

Понеділок, 24 березня 2008, 12:23

Парламентський комітет з питань європейської інтеграції розробляють програму інформування населення про НАТО на 2008-2011 роки.

Про це повідомила член комітету, депутат Ірина Геращенко (фракція НУНС) у ході круглого столу "Перспективи євроатлантичної інтеграції України: досвід Естонії" у понеділок у Києві.

Говорячи про дискусії в суспільстві щодо НАТО, Геращенко зазначила, що "навіть у демократичній коаліції сьогодні існує дискусія щодо темпів приєднання України до НАТО".

При цьому депутат з жалем відзначила пасивну позицію уряду щодо інформування населення відносно НАТО.

"Мені дуже сумно... що уряд дуже акуратно ставиться завжди до НАТО", - сказала вона.

За словами Геращенко, крім листа до керівництва НАТО про приєднання України до ПДЧ, підписаним прем'єр-міністром, спікером і президентом, уряд більше не зробив ніяких кроків у цьому напрямку.

При цьому вона зазначила, що в міністерствах, крім Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони, зайняли в цьому плані політику очікування.

Геращенко повідомила, що рівень інформованості населення про Північноатлантичний Альянс залишається вкрай низьким. Зокрема, у серпні 2007 року за вступ України в НАТО підтримували 15,7%, а в лютому 2008 року - 21%.

"Відповідальність за такі цифри лежить на владі і, звичайно, на опозиції", - підкреслила депутат.

На її думку, нинішньому демократичному уряду необхідно активізувати зусилля по інформуванню населення про політику НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування