Приймати Росію до СОТ буде Україна

Понеділок, 24 березня 2008, 13:59

Україна розраховує досягти компромісу з неурегульованих питань торговельної співпраці з Росією в ході переговорів у рамках вступу Росії до Світової організації торгівлі.

Про це заявив віце-прем'єр України з питань євроінтеграції Григорій Немиря в інтерв'ю щотижневику "Бізнес", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, Україна буде брати участь у складі робочої групи по вступу Російської Федерації до СОТ. Але наша позиція вже була заявлена і вона не змінилася: Україна завжди виступала за існування зони вільної торгівлі між Україною і РФ", - сказав він.

Віце-прем'єр підкреслив, що українська сторона відкидає спекуляції, які можуть використовувати факт членства у СОТ як політичний інструмент проти Росії.

За його словами, предметом переговорів і консультацій будуть "сектори економіки, які цікавлять" Україну.

"Я не бачу нічого, що зможе перешкодити досягти компромісу під час україно-російських переговорів. В уряду України є політична воля до конструктивного діалогу і співпраці з російськими партнерами", - зазначив Немиря.

Коментуючи можливі терміни укладення угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, старт підготовки якої офіційно був даний 18 лютого цього року, віце-прем'єр спрогнозував, що переговори триватимуть 1,5-2 роки.

"На мій погляд, найбільш реальним є термін до двох років", - додав він.

Як відомо, угода про зону вільної торгівлі між Україною і Росією була підписана в 1993 році, однак досі не працює в повному обсязі через цілу низку вилучень і обмежень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...