У Луценка не хочуть розкриття гибелі Чорновіла?

Понеділок, 24 березня 2008, 17:15

Народний рух України наполягатиме на відставці Олександра Медведька з посади генерального прокурора.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова НРУ Борис Тарасюк, повідомляє УНІАН.

За його словами, однією з підстав для відставки Медведька є, зокрема, гальмування з розслідуванням загибелі В'ячеслава Чорновола.

Тарасюк підкреслив, що "розкриття таємниці смерті Чорновола та його соратників має бути справою честі для Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України".

Депутат знову висловив переконання, що йдеться "про політичне вбивство".

За його словами, у вівторок, у 9-ту річницю загибелі голови Руху Чорновола, відбудеться пікетування Генпрокуратури з вимогою розслідувати справу Чорновола, врахувавши всі обставини та покази свідків.

У свою чергу на прес-конференції голова слідчої комісії НРУ Микола Степаненко зазначив, що розслідування справи зайшло в глухий кут, тому що "вихованці Кучми і Кравченка залишаються на своїх посадах".

Він підкреслив, що "на сьогоднішній день близько 20 працівників МВС і прокуратури отримали підвищення у званні і знаходяться на впливових посадах, і це ті люди, які гальмували справу і впливали негативно на розслідування".

За словами Степаненка, "щонайменше троє заступників у Луценка не зацікавлені у розслідуванні цієї справи". При цьому він не уточнив, про яких заступників йде мова.

Як відомо, 25 березня 1999 року на трасі Бориспіль-Золотоноша трагічно загинув лідер Народного руху України В'ячеслав Чорновіл.

У вівторок, за словами Тарасюка, передбачається панахида та покладання квітів до хреста на місці загибелі Чорновола, а також до його могили та до пам'ятника на вул. Грушевського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...