Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час тестів за випускниками стежитимуть навіть у туалетах

Вівторок, 25 березня 2008, 09:33

Серед можливих порушень під час зовнішнього незалежного тестування випускників називають штучний зрив проведення тестування, надання допомоги абітурієнтам з боку адміністрації та порушення з боку самих абітурієнтів.

Про це заявив голова правління Комітету виборців України Ігор Попов на прес-конференції громадських організацій – учасників загальнонаціональної кампанії спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням якості знань випускників середніх шкіл.

Метою кампанії є попередження порушень процедур зовнішнього незалежного тестування та інформування громадськості про об'єктивність та неупередженість тестування абітурієнтів. Діяльність КВУ в межах кампанії підтримується міжнародним фондом Відродження.

За словами Попова, під штучним зривом проведення тестування мається на увазі "цілеспрямоване створення неналежних умов тестування (недостатня площа приміщень, зайві шумові ефекти, присутність сторонніх осіб, інсценовані конфлікти в аудиторії)".

"Надання допомоги абітурієнтам з боку адміністрації пунктів тестування: підміна інструкторів в аудиторіях, ігнорування інструкторами порушень з боку абітурієнтів, безпосередня допомога в складанні тестів ("підказування" під час тестування або в рекреаційних зонах (туалетах))", - продовжив Попов.

Під порушеннями з боку абітурієнтів мається на увазі "реєстрація на тестування "підставних" осіб, використання технічних засобів, що передають інформацію, списування, інсценування конфліктних ситуацій".

Разом з тим Попов повідомив і про деякі системні проблеми в проведенні тестування. У першу чергу це щільний графік організації тестування, який спричиняє брак інформації та породжує негативні чутки, що спричиняють недовіру до оцінювання у громадян.

КВУ також не виключає наявність дружніх або родинних зв'язків між представниками адміністрації пунктів тестування та абітурієнтами чи їх батьками, що може спричинити певні корупційні дії під час тестування.

Попов повідомив, що КВУ планує провести спостереження на 30% пунктів тестування з кожного предмету у 12 областях України та місті Києві. На кожному пункті будуть присутні 3 спостерігачі КВУ (2 - в аудиторіях, 1 - в рекреаційних зонах).

Спостерігачі здійснюватимуть свою діяльність згідно з пунктами "Положення про громадський контроль за проведенням в Україні ЗНО", затвердженого Міністерством освіти.

КВУ проводить спеціальні тренінги для спостерігачів за тестуванням і закликає взяти в них участь представників батьківських комітетів та інших громадських організацій. Результати спостереження будуть систематизовані й оприлюднені на спеціальних прес-конференціях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:56
Європою ширяться хвороби, які передаються через укуси комарів: випадки вже зафіксували в Криму
14:56
Європарламент закликав не вважати "перевибори" Путіна легітимними
14:56
Лукашенко заявив, що опозиція хоче захопити частину Білорусі і покликати НАТО
14:49
Європарламент виступив проти переговорів про членство в ЄС з Грузією через закон про "іноагентів"
14:45
Мапу інтернет-провайдерів, які працюють під час тривалих знеструмлень, масштабують на всю Україну
14:40
За кордоном повістки вручати не будуть – речник Міноборони
14:37
тенісСвітоліна несподівано поступилася Соррібес-Тормо в другому колі турніру в Мадриді
14:30
фотоСБУ затримала 9 колаборантів, які організовували "референдум" на Херсонщині
14:20
доповнено Окупанти убили 4 і поранили 6 мешканців Донеччини
14:11
Лукашенко пошкодував, що Білорусь лишилась без ядерної зброї після розпаду СРСР
Усі новини...