СПУ і СДПУ(о) можуть об'єднатися для травневої битви

Вівторок, 25 березня 2008, 09:58

СПУ, СДПУ(о) та інші ліві партії можуть об'єднатися вже на виборах київського міського голови і депутатів Київради.

Про це йдеться в заяві СПУ, поширеній у вівторок.

У ній відзначається, що 24 березня відбулося чергове засідання координаційної ради лівоцентристських сил України.

"На засіданні розглянуті питання стосовно остаточного варіанту декларації принципів об’єднання лівоцентристських сил, участі лівоцентристів в антинатівській акції 31 березня, спільного святкування Дня міжнародної солідарності трудящих, а також можливості висунення єдиного кандидата від лівих на дострокових виборах київського міського голови та формування єдиного списку кандидатів до Київради", - йдеться в повідомленні.

У декларацію принципів за згодою всіх учасників засідання внесені окремі доповнення та уточнення, в т. ч. щодо підтримки соціальних ініціатив громадських організацій, законодавчого закріплення недопущення об’єднання бізнесу і влади, обмеження недоторканості Президента, народних депутатів та суддів.

Після розгляду декларації керівними органами лівоцентристських партій цей документ може бути підписаний партійними лідерами і стати основою для формування "широкого єдиного лівоцентристського фронту".

"В цьому сенсі вибори київського міського голови і депутатів Київради могли б започаткувати скоординовані дії партій, що сповідують соціалістичні і соціал-демократичні цінності. Це найперше потрібно киянам для реалізації на практиці ідей соціальної справедливості, а не використання влади для вирішення приватних інтересів олігархів з БЮТ, НУНС чи Партії регіонів", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування