Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий президент Росії приїде в Україну на "свято"?

Вівторок, 25 березня 2008, 10:42

Посол Росії Віктор Черномирдін заявляє, що президент РФ Дмитро Медведєв може взяти участь у святкуванні 300-річчя Полтавської битви в 2009 році.

Про це він повідомив журналістам під час візиту в Полтаву, пише "Сегодня" з посиланням на "Українські новини".

"Це все буде залежати від рівня підготовки Полтавської битви... Ми активно будемо сприяти, щоб святкування пройшло на гарному рівні", - сказав Черномирдін.

Він також висловив подив, коли дізнався, що батьки дружини Медведєва – Світлани Володимирівни – родом із Полтавської області і сказав, що це тим більше підвищує шанси приїзду президента РФ.

Черномирдін доручив працівникам посольства уточнити інформацію про "полтавське" походження дружини Медведєва.

Співробітники посольства підтвердили, що зараз тесть президента Медведєва, який ще нещодавно жив у Полтавській області, переїхав до Санкт-Петербурга.

Також Черномирдін зазначив, що в ході підготовки 300-річчя Полтавської битви, не можна політизувати дану подію.

"Поділяти історію на свою і чужу – це небезпечно" - сказав він.

Як відомо, Міністерство культури й туризму України домовилося з Федеральним агентством Росії з культури спільно відзначити 300-річчя Полтавської битви і 200-річчя з дня народження письменника Миколи Гоголя в 2009 році.

27 червня 2009 року – дата святкування 300-річчя Полтавської битви, коли очікується масовий приїзд туристів і міжнародна наукова конференція.

Полтавська битва – вирішальний епізод Великої Північної війни, відбулася 27 червня (8 липня) 1709 року, у ній брали участь російська армія Петра I і шведська армія Карла XII.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування