Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська Дума кличе Яценюка відзвітувати про дружбу

Вівторок, 25 березня 2008, 12:20

У Держдумі Росії 1 квітня відбудуться парламентські слухання на тему: "Стан російсько-українських відносин і виконання зобов'язань за договором про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ і Україною".

Про це повідомив "Інтерфаксу" у вівторок голова думського комітету зі справ СНД і зв'язків зі співвітчизникам Олексій Островський (фракція ЛДПР), передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що українська сторона не в повному обсязі виконує умови даного Договору, і в цьому зв'язку на слухання, що проводяться з ініціативи нашого комітету, ми запросили голову Верховної Ради України, керівників фракцій та інших парламентаріїв", - сказав Островський.

Він відзначив, що з російської сторони в слуханнях, як очікується, візьмуть участь, крім депутатів Державної думи, члени Ради Федерації, представники адміністрації президента, Ради безпеки, керівники федеральних органів виконавчої влади, представники регіонів, експерти, співробітники академічних інститутів і аналітичних центрів та ін.

Островський нагадав, що 1 квітня виповнюється дев'ять років із дня вступу в силу двостороннього російсько-українського Договору.

"Ціль слухань - зрозуміти необхідність або пролонгації Договору, термін дії якого найближчим часом минає, або внесення до нього змін і доповнень", - пояснив Островський.

Разом з тим він відзначив, що дата проведення парламентських слухань ніяк не пов'язана з проведенням 2-4 квітня в Бухаресті саміту НАТО, на якому, як очікується, може бути розглянуте питання про надання плану дій по членству в НАТО (ПДЧ) Україні.

Проте він вважає, що "цей збіг дозволить по-новому поглянути на "великий" російсько-український договір з урахуванням бажання керівництва України втягнути свою країну в НАТО, не запитуючи думки з цього приводу власного народу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування