Ющенко придумав як реалізувати "правильне гасло"

Вівторок, 25 березня 2008, 12:40

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність формування плану реформування органів місцевого самоврядування.

Про це він заявив на засіданні Національної ради по взаємодії органів державної влади й органів місцевого самоврядування у Криму.

За його словами, ситуація, що склалася давно потребує діалогу місцевої з органами державної влади.

"Кожна політична компанія починається зі зрозумілого правильного гасла, як зробити компетентними регіони, як важливо передати фіскальні бюджетні можливості, іншими словами, як розподілити повноваження", - зазначив він.

"Реформа органів місцевого самоврядування давно назріла, це ключ до нашого прогресу", - вважає Ющенко.

Президент нагадав, що створена нацрада по взаємодії органів державної влади й органів місцевого самоврядування і висловив сподівання, що цим буде розпочато "нову співпрацю" між цими гілками.

"Переконаний, що в рамках роботи нацради в нас нарешті з'явиться план реформування місцевого самоврядування", - зазначив він.

"Пригадуєте, як два роки тому ми наблизилися до цього питання в контексті проведення адміністративної реформи. Це був діалог в палаці "Україна", де я не чув жодного зауваження, але обставини були такі, що не дали утримати прогрес в цьому питанні", - нагадав Ющенко, додавши, що і наразі цю роботу не зрушить із місця самостійно жоден з органів влади.

Відтак він закликав до консолідації зусиль, наголосивши, що органи місцевого самоврядування повинні бути "провідною силою цього проекту".

"Не стоїть дискусія – братися чи не братися за цю роботу, питання як братися за цю роботу", - зазначив президент.

Він запропонував вийти на те, щоб кожний квартал нарада проводила засідання, на які виносити два-три поточні питання, які потребують рішення "з сьогодні на сьогодні", а наступне питання, яке могли б започаткувати цю роботи " - це реформування органів місцевого самоврядування".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування