Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова боїться іноземної експансії в українські голови

Вівторок, 25 березня 2008, 13:34

Рада нацбезпеки та оборони заявляє про небезпеку масової прихованої експансії іноземних компаній на інформаційний ринок України, що можна вважати надзвичайною проблемою для її інформаційної безпеки.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби секретаря РНБО, в якому також зазначається про завершення роботи над рішенням ради та проектом указу президента за наслідками розгляду питання про інформаційну безпеку України.

РНБО констатує, що держава "значною мірою втратила контроль над інформаційною безпекою, неефективно проводить координуючу, регулюючу і економічну політику на ринку інформаційних послуг".

Реклама:

Рада нацбезпеки "глибоко стурбована тим, що кількість національних власників телеканалів, друкованих ЗМІ, інтернет-видань різко зменшується - вони не витримують конкуренції з іноземними інвесторами".

"Під контроль іноземних суб'єктів в найближчому часі може перейти більша частина провідних теле- і радіоканалів", - заявляють в РНБО.

"В цьому контексті вкрай важливо сформувати політику уряду. Особливо в частині, яка стосується встановлення чітких "правил гри", швидкого створення суспільного телебачення поза контролем держави на базі національного телеканалу", - пояснює прес-служба.

ВІДЕО ДНЯ

Після ухвалення Радою нацбезпеки в цілому проекту рішення підготовленого її апаратом, президент на його основі дав низку доручень як у сфері програмної політики держави, так і дій уряду щодо інформаційної безпеки.

Так, Кабінету міністрів разом із Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення доручено розробити і затвердити у двомісячний строк комплекс заходів щодо державної підтримки створення та розповсюдження телевізійних і радіопрограм вітчизняного виробництва.

Секретарю РНБО доручено організувати розробку і подання у шестимісячний строк на затвердження президенту проекту Доктрини інформаційної безпеки України.

Кабінету міністрів - розробити і внести у шестимісячний строк на розгляд Верховної Ради проект Концепції національної інформаційної політики.

Крім того Кабмін повинен розробити і затвердити у двомісячний строк Державну програму формування позитивного іміджу України, програму розширення вітчизняного мовлення на закордон іноземними мовами.

Також Кабміну разом із СБУ, ФДМ, Нацкомісією з питань регулювання зв'язку України та Антимонопольним комітетом доручено здійснити комплекс заходів із забезпечення нацбезпеки України в інформаційній сфері при підготовці до приватизації "Укртелекому".

Крім того, Кабмін має розробити та затвердити у тримісячний строк комплекс заходів щодо розбудови загальнодержавної мережі оповіщення населення в умовах воєнного або надзвичайного стану та при виникненні кризових ситуацій, що загрожують нацбезпеці України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...