Уряду влетіло від Ющенко за посипані цукром доріжки

Вівторок, 25 березня 2008, 13:53

Президент Віктор Ющенко гостро критикує практику припинення дії законів, по яких надаються пільги населенню.

Про це президент сказав, виступаючи на засіданні Національної ради з питань взаємодії органів державної влади й органів місцевого самоврядування, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Ющенко заявив про це, реагуючи на виступ заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського, який повідомив, що на 27 березня призначене засідання Конституційного Суду, на якому буде розглядатися подання 101 депутата про неконституційність припинення в бюджеті-2008 таких законів.

"Давайте будемо чесними, при чому тут Конституційний Суд. Якщо КС прийме рішення, він поставить нас перед вибором, або ми в бюджеті 2008 року скасовуємо закони, що ми не можемо обслуговувати...", – сказав президент.

При цьому він додав, що КС дасть відповідь одну: "якщо у вас є закон, і якщо даний закон не під силу, скасовуйте його, але не можна в бюджеті робити припинення сотні інших законів".

За словами Ющенка, практика припинення дії законів спостерігається довгі роки.

"У нашій країні кожна влада, яка приходить, вона починає цукром посипати дорогу, бере зобов'язання ті, котрі не може виконати, добре розуміючи, що вона їх ніколи не буде виконувати. Це подарунок для наступних органів влади", – підкреслив президент.

Ющенко відзначив, що необхідно брати на себе зобов'язання лише ті, котрі можеш виконати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування