Тимошенко пообіцяла, що "Ощадбанк" більше не буде скорочувати виплати

Вівторок, 25 березня 2008, 15:24

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що із середи вкладники Ощадбанку СРСР зможуть отримувати по 1 тис. грн. компенсації і "Ощадбанк" більше не допустить випадків, коли вкладникам видають суму, меншу за належну тисячу.

Таку заяву вона зробила на спеціальному брифінгу після отримання урядом інформації про те, що в деяких випадках сума виплачуваної компенсації вкладникам замість 1 тис. грн. складає 970 грн., а в деяких випадках – 930 грн.

"Сьогодні (у вівторок) уряд провів спеціальну нараду... Ми з'ясували усіх, хто допустив таку ситуацію – тих людей, хто допустив таку ситуацію. Це абсолютно протизаконні дії. І завтра вранці ми відновимо справедливість у цьому питанні, і люди одержуватимуть по 1 тис. грн.", - сказала прем'єр.

Тимошенко підкреслила, що "більше таких випадків Ощадбанк допускати не буде – це було порушення закону".

Вона також повідомила, що ті люди, які недоотримали компенсацію, обов'язково її отримають, інформує "Обком" із посиланням на УНІАН.

"Це питання буде вирішуватися з Міністерством фінансів і Ощадбанком", - додала прем'єр.

Тимошенко зазначила, що така ситуація стала можливою в результаті нестабільної ситуації на валютному ринку.

"Гроші переводилися в Ощадбанк за офіційним курсом Національного банку, але на ринку обмінний курс на сьогоднішній день нижчий, ніж курс НБУ. Це говорить про те, що на ринках валют зараз існує дисбаланс. Причому... (це) наслідок ситуації, що відбувається на світових валютних ринках", - заявила вона.

"І Ощадбанк, і Міністерство фінансів повинні були забезпечити страховку людей від таких ситуацій", - підкреслила Тимошенко, уточнюючи причини, з яких могла виникнути ситуація зі скороченням суми виплат компенсацій.

за матеріалами УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування