Сумський мер хоче все повторити за столицею

Вівторок, 25 березня 2008, 18:29

Міський голова Сум Геннадій Мінаєв готовий ініціювати позачергові вибори в міськраду, у випадку, якщо депутати ради проголосують за переобрання мера.

"На сьогоднішній день конфронтація між мером досягла свого апогею", - пояснив він у вівторок на прес-конференції в Києві.

Мінаєв повідомив, що вже підготував відповідне подання у Верховну Раду для можливого проведення позачергових виборів Сумської міської ради.

Він проінформував про те, що в середу на засіданні Сумської міськради найбільш численна фракція - фракція БЮТ - має намір ініціювати розгляд питання про переобрання мера міста.

На його думку, для переобрання міського голови в Сумах немає підстав. Він також вважає, що, ініціювавши відставку мера, БЮТ рветься "до абсолютної влади".

Сумський мер нагадав про те, що під час виборчої кампанії у Верховну Раду восени 2007 року лідер БЮТ, нинішня прем'єр Юлія Тимошенко під час візиту в місто заявила про те, що "на жаль, мер міста не наш". При цьому лідер БЮТ відзначила, що після виборів фракція БЮТ докладе всіх зусиль для переобрання міського глави.

"Хто має бути мером міста Суми - повинна вирішити громада, самі сумчани", - упевнений Мінаєв.

Мер також висловив думку, що в Сумах у БЮТ немає гідного кандидата в мери.

При цьому він не виключив, що у випадку результативного голосування на сесії по проведенню позачергових виборів мера міста, БЮТ буде всіляко затягувати проведення цих виборів, оскільки в такому випадку виконуючим обов'язки мера буде секретар міськради, що є лідером фракції БЮТ у міськраді і лідером цієї політичної сили в області.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News