Для Черновецького, Кличка й інших придумали календар

Вівторок, 25 березня 2008, 19:17

Виборча кампанія з позачергових виборів мера Києва й Київської міської ради почалася в Києві.

Про це сказано в календарному плані заходів щодо підготовки й проведення позачергових виборів у Києві, затвердженому Київською міською територіальною виборчою комісією.

Відповідно до плану, з 26 березня по 15 квітня повинні відбутися висування (на з'їздах партій або самовисування) кандидатів у мери й у депутати Київради й подача документів у тервиборчком для реєстрації.

Також тервиборчком повинен видати підписні листи представникам кандидатів.

Кандидату в мери Києва треба зібрати понад 300 підписів виборців, партії або блоку - понад 800 підписів.

Тервиборчком повинен ухвалити рішення щодо реєстрації кандидата в мери протягом 5 днів з моменту надходження його документів, кандидатів у депутати - протягом 3-х днів.

При цьому партії повинні повідомити тервиборчком про створення блоків для участі у виборах Київради по 9 квітня, а по 14 квітня в них є можливість розпустити блок без втрати кожною окремою партією права брати участь у виборах самостійно.

Після закінчення строку реєстрації кандидатів тервиборчком повинен оприлюднити в ЗМІ перелік всіх кандидатів і дані про них, у тому числі про першу п'ятірку списку кандидатів у депутати.

По 19 квітня тервиборчком повинен провести жеребкування з розміщення назв партій у бюлетені, з розподілу ефірного часу між кандидатами, сформувати дільничні виборчкоми, а до 22 квітня - передати їм списки виборців.

Передвиборна агітація кандидатів починається з моменту їх реєстрації тервиборчкомом і завершується о 23:59 23 травня.

До 16 травня комісія повинна надрукувати бюлетені, а з 22 травня почати передавати їх у дільничні виборчкоми.

Про рішення висувати свою кандидатуру в мери Києва вже заявили нинішній мер Леонід Черновецький і лідер блоку свого імені Віталій Кличко, про намір - депутат Верховної Ради від фракції Блоку Литвина Віктор Пилипишин.

Як повідомлялося, Рада призначила позачергові вибори мера Києва й Київради на 25 травня.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування