У Мінську знову зіткнення між опозицією і міліцією

Вівторок, 25 березня 2008, 20:35

У Мінську у вівторок увечері відбулося кілька бійок між учасниками несанкціонованої акції опозиції, присвяченої 90-річчю Білоруської народної республіки, і співробітниками міліції.

Було затримано кілька десятків учасників акції, передає "Інтерфакс-Україна".

Затримання почалися після зіткнення прихильників опозиції з міліцією на перехресті площі Незалежності і вул. Козлова.

Бійка, у якій брали участь близько 20 осіб, відбулася після того, як учасники акції, що не змогли пройти на заблоковану міліцією площу Я.Коласа, рушили убік площі Перемоги. Міліція виставила на шляху їхнього проходження кордони, що призвело до сутички.

Після цього співробітники міліції, утворивши живий коридор, заблокували групу молоді. Молодих людей силоміць завели в автобуси, декого доводилося тягти по землі. Усього було затримано декілька десятків осіб.

Серед потерпілих виявився журналіст, фотограф газети "Наша Нива" Андрій Ленкевич, якому розбили обличчя. Пізніше зіткнення і затримки припинилися.

Тим часом у будинку Національної академії наук у вівторок увечері проходить санкціонований мітинг, на якому виступає один з лідерів опозиції Микола Статкевич.

Він заявив, що, на відміну від інших опозиціонерів, не знімає із себе відповідальності за те, що відбувається.

Статкевич також заявив, що мітинг буде проходити в Академії наук, і його учасники не мають наміру йти на вулиці. За оцінками співробітників міліції, у будинку Академії знаходяться понад 500 осіб.

Білоруська народна республіка (БНР) - політичне утворення, проголошене в 1918 році як держава групою діячів національного руху й існувала в 1918-1919 р. Серед істориків ведуться суперечки, чи можна називати БНР державою або це була тільки спроба державотворення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування