Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фельдман: керівники Харкова підуть на будь-які провокації

Середа, 26 березня 2008, 08:37

Народний депутат від БЮТ Олександр Фельдман звинувачує Харківського міського голову Михайла Добкіна та секретаря міськради Геннадія Кернеса у "техногенних провокаціях".

Про це йдеться в заяві Фельдмана, переданій УНІАН.

Фельдман вважає, що закриття Салтівської лінії метро у Харкові в вівторок є "прямим продовженням подій, про які ми попереджали харків’ян: керівники міста, під якими захиталися крісла, підуть на будь-які провокації, на будь-які беззаконня, щоб очорнити своїх опонентів і відволікти увагу людей від власних протиправних дій".

За словами депутата, таку реакцію в керівників міста викликало, зокрема, утворення парламентської слідчої комісії з перевірки їхньої діяльності:

"Аналізом діяльності Добкіна і Кернеса в цей час займається відразу кілька спеціальних комісій і робочих груп. Єдина можливість для міської влади хоч якось відтягнути час і замести сліди – це відволікання уваги гучними скандалами й провокаціями. Характерно, що останні скандали у Харкові почалися саме з моменту створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради й тривають у міру підтвердження фактів, які небажані й незручні для нинішньої міської влади".

"Необґрунтовані нападки на Торговий центр "Барабашове" та Концерн АВЕК, а також наспіх сфабриковані спекуляції з приводу "техногенних загроз" – це одна з таких провокацій", - заявив Фельдман.

Він стверджує: "Це особиста помста з боку Кернеса й Добкіна за мою участь у створенні парламентської слідчої комісії. Це спроба нинішнього керівництва Харківського метрополітену уникнути відповідальності за власні зловживання, махінації та халатне ставлення до виконання власних службових обов`язків. Це відповідь кримінально-бюрократичного угруповання у владних структурах Харкова на мою боротьбу проти діючої в місті корумпованої й прогнилої системи".

"Можу розчарувати всіх тих, хто сьогодні з останніх сил чинить спротив встановленню законності й правопорядку у Харкові. По-перше, чинити опір залишилося не довго. По-друге, лякати мене безглуздо. По-третє, процеси в Харкові взяті під контроль уряду. На останньому засіданні Кабінету міністрів обговорювалася ситуація в Харкові і було ухвалене рішення про проведення низки додаткових міністерських перевірок діяльності харківських посадовців", - йдеться в заяві.

Фельдман повідомляє, що з метою "уникнути провокацій, пов’язаних з безпекою харків`ян, і для запобігання "аварійних політтехнологій" він звернувся до голови Харківської ОДА Арсена Авакова з проханням створити незалежну комісію, яка "проведе об’єктивну експертизу техногенної ситуації в Харківському метрополітені, а також з усіх питань, які пов’язані з діяльністю Концерну АВЕК і ТЦ "Барабашове".

"Щоб припинити будь-які спекуляції, ми будемо вимагати публічної оцінки інженерного стану метрополітену, наявних технічних проблем, причин і конкретних винуватців їхнього виникнення", - заявляє Фельдман, обіцяючи зробити все, "щоб притягти до відповідальності авторів "техногенних провокацій" і захистити інтереси харків’ян".

Як відомо, у вівторок вранці з техпричин майже на 30 хвилин був припинений рух на Салтівській лінії Харківського метро – офіційно: у зв’язку з необхідністю ліквідації виносу ґрунту в тунелі, який стався на перегоні станцій "Академіка Барабашова" – "Академіка Павлова", де останнім часом помічена динаміка просідання тунелю.

Останнім часом представники влади Харкова заявляли, що ринок "Барабашове", під яким проходить метро, несе небезпеку для підземки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування