Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катеринчук пропонує себе замість Черновецького

Середа, 26 березня 2008, 09:33

Лідер Європейської партії України, член фракції "НУ-НС" Микола Катеринчук готовий висунути свою кандидатуру на виборах мера Києва та закликає якомога швидше прийняти закон про проведення виборів мера у два тури.

"У Києві Черновецький і його команда опинились при владі, користуючись недосконалістю закону та роблячи ставку на малозабезпечені верстви населення", - йдеться у відкритому листі Катеринчука.

"Вірогідно, що такий сценарій нинішній мер буде розігрувати і на цих виборах. Тому дуже важливо не гаяти час у політичних інтригах, а прийняти закон, який буде регламентувати процедуру виборів мера у два тури", - переконаний він.

За словами Катеринчука, "вибори у два тури – саме за цим принципом ми обираємо президента, саме так обирають мерів міст у європейських країнах".

"Цей закон дозволяє в першому турі відібрати двох найсильніших кандидатів, які змагатимуться у другому турі. І саме другий тур є механізмом, за якого за переможця голосує безумовна більшість виборців", - пояснив депутат.

"Якщо жодного з двох кандидатів не підтримує більшість, призначують повторні вибори", - наголосив він.

За словами Катеринчука, "на розгляд Верховної Ради такий законопроект вже поданий депутатами від БЮТ".

"Я разом зі своєю командою вже ретельно вивчив його. Як професійний юрист із багаторічним досвідом роботи у Верховній Раді, змушений сказати: цей законопроект не є досконалим і потребує суттєвих змін", - зауважив депутат.

"На нашу думку, він є скоріше за все звичайною формальністю, спеціально розробленою для того, щоб привернути увагу до проблеми, а не вирішити її", - пояснив він.

Серед негайних кроків Катеринчук пропонує створити групу експертів, яка доопрацює законопроект двоступеневих виборів міського голови та подасть його на розгляд до Верховної Ради для термінового прийняття.

"Я готовий особисто взяти на себе відповідальність за керівництво цією групою", - заявив депутат.

"По-друге. Я готовий висунути свою кандидатуру на вибори міського голови Києва від Європейської партії України... Я пропоную усім політичним силам, а також незалежним кандидатам, які вважають, що здатні вирішити проблеми Києва, також висунути свої кандидатури на вибори київського міського голови", - додав він

"Законодавчо закріплений другий тур виборів унеможливить ситуацію, коли виграє не сильніший, а хитріший. У другий тур вийдуть ті, хто справді спроможний очолити столицю нашої країни", - наголосив Катеринчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...