У Кабміні думають, що цукрової кризи не буде

Середа, 26 березня 2008, 10:08

Міністр аграрної політики Юрій Мельник вважає, що зростання цін на цукор, яке зараз спостерігається на внутрішньому ринку, є безпідставним.

Про це сказано в повідомленні управління зі зв'язків із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету Міністрів з посиланням на заяву Мельника на прес-конференції, яка відбулася 25 березня.

Мельник запевнив, що продовольчий ринок України насичений цукром з погляду пропозиції й має бездефіцитні баланси.

"Тому сьогодні в нас немає ніяких підстав для підвищення цін на цукор", - підкреслив при цьому він, повідомляють Українські новини.

Він нагадав, що торік в Україні було вироблено 1,9 млн. тонн цукру, а перехідні залишки становили 900 тис. тонн при тому, що внутрішнє споживання цукру в Україні становить 2 млн. тонн.

За його прогнозами, з урахуванням виробництва й попередніх залишків на кінець поточного маркетингового року запас цукру становитиме близько 900 тис. тонн.

Крім цього, за словами міністра, компанії-виробники забезпечені цукром у достатній кількості для того, щоб за прямими договорами з торговельними мережами забезпечити потреби, які виникають у тому чи іншому регіоні.

Мельник упевнений, що перед початком кампанії з посіву цукрового буряка нікому не вигідний ажіотажний попит на цукор.

При цьому він підкреслив, що міністерство має таку збалансовану позицію в частині посіву цукрового буряку в сезоні 2008/2009 для того, щоб і в наступному році мати достатню пропозицію на ринку цукру.

Як відомо, Міністерство аграрної політики ініціює інтервенції цукру з Аграрного фонду для стабілізації цін на внутрішньому ринку.

Мінагрополітики прогнозує, що в 2008 році площа посівів цукрового буряку становитиме 480 тис. га.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...