У секретаріаті Ющенка очистили Балогу від брошур з критикою Тимошенко

Середа, 26 березня 2008, 11:55

У секретаріаті президента стверджують, що один із матеріалів, розданий губернаторам і мерам на нараді під головуванням президента у вівторок, названий журналістами брошурою "з негативних оцінок роботи Кабміну", був добіркою висновків соціологів.

Про це заявила "Українській правді" керівник головної служби інформаційної політики секретаріату президента Лариса Мудрак, коментуючи інформацію, опубліковану у середу в газеті "Комерсант-Україна".

При цьому Мудрак заперечила причетність голови секретаріату президента Віктора Балоги до роздачі згаданих матеріалів учасникам наради у Криму. "Це була моя ініціатива", - заявила вона.

За її словами, не справедливо, що розповсюдження цього матеріалу пов’язують із Балогою. "Віктор Іванович, мабуть, нічого не знає – його там не було", - заявила Мудрак.

Вона підкреслила, що роздані в добірці матеріалів висновки експертів "засновані на соціологічних опитуваннях" і "це не має жодного стосунку до Віктора Івановича".

Мудрак пояснила, що секретаріат президента завжди передає "матеріали, які допомагають" зрозуміти ситуацію, учасникам круглих столів та нарад, які організовує.

"Ми намагаємось матеріали, дотичні до теми засідань чи нарад, передавати журналістам і учасникам", - пояснила вона наявність згаданих соціологічних висновків у папці з матеріалами, розданими учасникам наради у вівторок.

Мудрак зазначила, що дані висновки ґрунтувались на незалежних соціологічних опитуваннях і були, зокрема, представлені на засіданні "круглого столу" експертів, що проводився у понеділок. Зокрема, це були висновки експертів Інституту глобальних стратегій Уляни Кірієнко та Вадима Карасьова.

Мудрак також зазначила, що висновки соціологів справді "торкалися дій", які здійснює уряд, однак уточнила, що вони містили не лише негативні оцінки, а й нейтральні, і некритичні, і навіть позитивну, "що намітилися правильні рішення" в діях Кабміну.

Представник секретаріату президента підкреслила, що це були результати опитувань, які соціологи проводили по близько 10 позиціях. На її переконання, мери мали право про це знати, щоб розуміти, як оцінюють їхню роботу.

Вона також висловила побажання, щоб журналісти об’єктивно висвітлювали події і всі точки зору. А інформацію про те, що нібито Балога передав губернаторам і мерам брошури з критикою Тимошенко, Мудрак назвала "перекручуванням".

Як відомо, у середу "Комерсант-Україна" написав, що губернаторам і мерам, які брали участь у нараді під керівництвом президента у вівторок у Криму, роздали брошури, які містили негативні оцінки дій уряду Юлії Тимошенко, передані секретаріатом президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування