Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка побажали Тимошенко бути скромнішою

Середа, 26 березня 2008, 13:15

Перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак вважає, що уряду Юлії Тимошенко слід бути скромнішим в оцінюванні своїх досягнень.

Про це він заявив після розширеного засідання уряду, присвяченого першим 100 дням діяльності Кабінету міністрів Тимошенко.

"Мені здалося, що уряду варто було б бути більш скромнішим в оцінці своїх результатів і досягнень. В усякому разі мені дещо різонуло слух декілька моментів", - сказав Шлапак.

Представник секретаріату зазначив, що не відповідає дійсності "приписування абсолютних заслуг саме уряду Тимошенко в питанні вступу України до СОТ", а також підвищення соціальних стандартів.

"Думаю, це не відповідає дійсності, адже всі ми були учасниками дискусії минулого року з приводу соцстандартів і багато з них оцінювалися президентом, а потім були внесені урядом Януковича в проект бюджету 2008 року і залишилися там майже без змін", - пояснив він.

Шлапак також відзначив як негативну тенденцію те, що уряд Тимошенко недооцінює результати роботи своїх попередників.

"Мені особисто не подобається постійна спроба говорити, що ми починали практично з нуля і що нам зосталися суцільні руїни. Той, хто не пам'ятає свого минулого і не вміє його оцінити, буде стикатися з такими проблемами і надалі", - заявив Шлапак.

На його думку, у доповідях прем'єра і міністрів було замало сказано про актуальні економічні проблеми.

"Ми не чуємо, в який спосіб буде змінено держбюджет, у газовій сфері чуємо тільки про перемогу в той час, як не маємо жодних врегульованих стосунків у цій галузі", - пояснив представник секретаріату.

Шлапак відзначив, що єдина проблема, на яку звернули увагу урядовці – це інфляція.

При цьому представник секретаріату сказав, що "старт непоганий, спілкуючись з міністрами, я почуваю їхнє колосальне бажання працювати". "Думаю, нас чекає гарний результат", - додав він.

На питання про те, чому президент Віктор Ющенко не був присутнім на розширеному засіданні уряду, Шлапак сказав, що його не запрошували:

"Власне кажучи, це є певною традицією. Я маю на увазі, що президент не був присутнім на подібних засіданнях попередніх урядів".

"Тим більше, що я переконаний в тому, що це надто малий термін (100 днів) для того, щоб говорити про якісь сталі тенденції в роботі Кабміну. Нехай попрацюємо ще трошки, тоді вже президент буде приходити на засідання", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування