Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціологи радять не сильно їм вірити в питанні Черновецького

Середа, 26 березня 2008, 13:31

Переможець на виборах мера Києва може визначитися в останній момент - у день голосування, тому не варто переоцінювати дані соціологічних опитувань, попереджають соціологи.

"Не покладайтеся на дані соціологічних опитувань. Соціологічне дослідження - це моментальна фотографія ситуації, яка є зараз, і робити якісь висновки передчасно", - заявила на круглому столі в середу науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона нагадала, що на виборах у 2006 році більше половини киян хотіли нового мера, але більш 25% до дня виборів не визначилися з тим, за кого вони будуть голосувати.

За словами соціолога, "міфом №1" є твердження, що за Черновецького в 2006 році проголосували "бабусі".

Більшість з тих, хто проголосував за його кандидатуру були молоді, заможні люди, що обирали банкіра.

Бекешкіна також нагадала результати соцопитувань фонду "Демократичні ініціативи", згідно з якими рейтинг Черновецького у вересні 2006 року складав 25%, у грудні - 9%, січні 2007 року після підвищення тарифів на житлокомунпослуги - 3,5%, листопаді 2007 року - 14%.

За її словами, рейтинг Черновецького виріс завдяки грамотній роботі його команди.

Зараз зусилля команди спрямовані на сегмент малозабезпечених киян, що складає близько 25% від загальної кількості всіх жителів столиці. Відповідно до опитування, серед тих, хто одержує матеріальну допомогу з бюджету міста, 36% вважають, що одержують її від Черновецького, 15% - від влади Києва.

Бекешкіна також відзначила, що у Віталія Кличка рейтинг є стабільним на рівні 20% із грудня 2006 року.

"Перевага в 0,8% (перед Черновецьким ) - це несерйозно, це в межах статистичної похибки", - підкреслила вона.

Генеральний директор представництва компанії TNS Sofres в Україні Микола Чурилов повідомив, що згідно з даними опитування, 60% киян підуть на вибори, у той же час ті ж 60% вважають, що в результаті цих виборів нічого не зміниться.

"Це що - любов до виборів? Навіщо потрібні ці вибори?", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...