Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали вимагають від Тимошенко "мінімум"

Середа, 26 березня 2008, 13:49

Партія регіонів закликає Кабінет міністрів оприлюднити розрахунки фактичного розміру прожиткового мінімуму за січень і лютий.

Про це "Українським новинам" повідомила прес-служба депутата Верховної Ради від Партії регіонів Михайла Папієва.

"Партія регіонів вимагає від уряду Юлії Тимошенко оприлюднити фактичний розмір прожиткового мінімуму до 100 днів своєї діяльності за січень і лютий", - сказано в повідомленні.

На думку Папієва, виплата заборгованостей за знеціненими вкладами 3 млн. громадян знижує купівельну спроможність пенсій, зарплат 43 млн. українців.

"Чому сьогодні вже 26 березня, а Кабінет міністрів так і не оприлюднив розрахунки фактичного розміру прожиткового мінімуму ні за січень, ні за лютий, як це було передбачено законом про внесення змін до статті 5 закону "Про прожитковий мінімум", - зазначив він.

У зв'язку з цим парламентарій звертається до президента Віктора Ющенка з проханням зобов'язати уряд оприлюднити відповідні дані, а також здійснити доплати до пенсій і зарплат, недоодержання яких стало результатом зниження прожиткового мінімуму.

Як відомо, Кабінет міністрів має намір підняти мінімальну зарплату до рівня прожиткового мінімуму для працездатних осіб в 2009 році.

Партія регіонів за збільшення мінімальної зарплати на 18,1% з 515 гривень до 608 гривень із квітня.

Верховна Рада збільшила мінімальну заробітну плату на 55 гривень із 460 гривень до 515 гривень на місяць із 1 січня 2008 року.

Згідно з держбюджетом-2008, мінімальну зарплату з 1 квітня буде збільшено до 525 гривень, з 1 жовтня - до 545 гривень, з 1 грудня - до 605 гривень на місяць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...